شرکت تحقیق و توسعه فناوری پیشرفته علوم زیستی و سلامت سپهر کاشان

  • شرکت تحقیق و توسعه فناوری پیشرفته علوم زیستی و سلامت سپهر کاشان
  • شرکت تحقیق و توسعه فناوری پیشرفته علوم زیستی و سلامت سپهر کاشان
  • شرکت تحقیق و توسعه فناوری پیشرفته علوم زیستی و سلامت سپهر کاشان
  • شرکت تحقیق و توسعه فناوری پیشرفته علوم زیستی و سلامت سپهر کاشان
  • شرکت تحقیق و توسعه فناوری پیشرفته علوم زیستی و سلامت سپهر کاشان
  • شرکت تحقیق و توسعه فناوری پیشرفته علوم زیستی و سلامت سپهر کاشان
  • شرکت تحقیق و توسعه فناوری پیشرفته علوم زیستی و سلامت سپهر کاشان
  • شرکت تحقیق و توسعه فناوری پیشرفته علوم زیستی و سلامت سپهر کاشان
  • شرکت تحقیق و توسعه فناوری پیشرفته علوم زیستی و سلامت سپهر کاشان

در حوزه تحقیق و توسعه زیست فناوری

زیست فناوری(بیوتکنولوژی)؛ دانشی برگرفته از گرايش های مختلف در شاخه های علوم زيستی است كه در ارتباط با بكار گيری ارگانيزم های زنده، اندامك های آنها، مولكول ها و فرآيندهای زيستی جهت بهبود و توسعه خدمات پزشكی، داروسازی، صنعتی، شيميايی و كشاورزی است. نوع و سطح فعاليت هاي پژوهشي زیست فناوری يکي از شاخص هاي اصلي توسعه و پيشرفت این رشته محسوب مي گردد. موفقيت در تمام فعاليت هاي مربوط به توسعه صنايع، کشاورزي، خدمات و غيره به نحوي به گسترش فعاليت هاي تحقیق و توسعه زیست فناوری بستگي دارد. در واقع تحقیق و پژوهش يکي از محورهاي مهمي است که تضمین کننده پيشرفت و توسعه پايدار در زیست فناوری به شمار مي آيد. اگر تحقیق و پژوهشي صورت نگيرد دانش بشري افزايش نخواهد يافت و دچارسکون و رکود خواهد شد. بدون انجام پژوهش امور آموزشي نيز از پويايي و نشاط لازم نيز برخوردار نخواهد بود. همه آن چه که به عنوان پيشرفت علوم در زمانهای مختلف تاريخ مي شناسيم نتیجه تلاش افرادي است که در کار خود رويکردي پژوهشي داشته اند و ذهن پرسشگرشان همواره محرکي براي فعاليت هاي تحقیقاتی و پژوهشي آنان بوده است.

 

اولویت های تحقيقاتی مورد علاقه ما:

  • زیست فناوری پزشکی
  • زیست فناوری‌ غذایی
  • زیست فناوری‌ میکروبی
  • زیست فناوری‌ پزشکی و دارویی
  • زیست فناوری‌ دریا
  • زیست فناوری‌  لوازم آرایشی و بهداشتی
  • زیست فناوری‌ نساجی
  • بیوسنسورها

 

 

 به دلیل تأثیرات بسیار زیست فناوری‌ بر روی رفاه و آسایش بشر، دانشمندان بر این باورند كه در آینده زیست فناوری‌ یکی از ابزارهای قدرتمند برای موجودیت انسان به شمار خواهد آمد. امروزه گستره و دامنه فعالیت زیست فناوری‌ بسیار گسترده است و از تشخیص، پیشگیری و معالجه بیماری تا تولید مواد دارویی، منابع غذایی، محافظت از محیط زیست و حفظ انرژی بوده و زمینه های مختلف را شامل می‌شود. زیست فناوری نوین یکی از امیدهای قرن آینده برای رفع بسیاری از نیازهای مختلف بشر و راه حلی برای تامین امنیت غذایی جمعیت رو به رشد جهان به شمار می‌رود و یکی از هفت رشته کلیدی فناوری جهان در قرن حاضر محسوب می‌شود.

 

 

زیست فناوری‌ غذایی

كاربرد زیست فناوری‌ در صنایع غذایی مشاركت بین چند رشته علمی متفاوت از قبیل بیولوژی سلولی ژنتیك میكروبیولوژی، بیولوژی مولكولی، بیوشیمی، مهندسی شیمی و اقتصاد را می طلبد.

جدای از افزایش حجم مواد غذایی با به كارگیری علم بیوتكنولوژی، یكی از مهمترین جنبه‌های این علم بالا بردن ایمنی و سلامتی مواد غذایی حاصل از میكروارگانیسم‌ها است. ممكن است محصولی از نظر جنبه‌های حسی و غیره از درجه بالایی برخوردار باشد ولی در سوخت و ساز بدن ایجاد اختلال كند. به عنوان مثال گیاهانی كه مقاوم به آفت كش شده‌اند، در ساختار آنها مواد حاصل از بی اثر كردن آفت كش باقی بماند و ایجاد حساسیت و بیماری كند.

به همین خاطر نباید به زیست فناوری‌ مواد غذایی فقط از دید تولید بالا، خواص حسی و بهتر نگاه كرد. بلكه مراحل سوخت وسازی مواد غذایی در بدن باید مورد مطالعه قرار گیرد و ایمنی آنها تایید شود. با توجه به گستره عمل بیوتكنولوژی ذكر تمام قابلیت‌ها و توانایی‌های بیوتكنولوژی در بخش كشاورزی و صنایع غذایی محدود به مقاله‌ها و كتابها نمی‌شود.

تغییرات و تحولات چشمگیر و روزمره زیست فناوری‌ همگام با دانش سریع روز، تاثیر عمیقی بر فرایندها، محصولات و كالاهای غذایی، دارویی و بهداشتی می‌گذارد و همگامی این پیشرفتها باعث توسعه و بهبود كالاها و خدمات صنعتی می‌شود.

 

 زیست فناوری‌ میکروبی

زیست فناوری‌ ميكروبي یعنی استفاده از ويژگيهاي انواع ميكروبها در توليد و تجزيه مواد مختلف نظير هورمون هاي انساني . این کار به روش نوتركيبي، از تولید حشره كش هاي ميكروبي، توليد انواع ماكرو مولكولها و استخراج كاني ها تا زدودن مواد زايد سمي در شرايط متعارف، انجام مي شود.

 

 

 

زیست فناوری‌ پزشکی و دارویی

یکی از مهم ترین اهداف زیست فناوری‌ پزشکی بهره گیری از روش های علمی و فنی به کمک عوامل بیولوژیک (مانند میکروارگانیسم ها، یاخته های گیاهی و جانوری و آنزیم ها و …) است. کاربرد بیوتکنولوژی در زمینه علوم پزشکی و دارویی، موضوعات بسیار گسترده‌ای مانند ابداع روش‌های کاملاً جدید برای “تشخیص مولکولی مکانیسم‌های بیماری‌زایی و گشایش سرفصل جدیدی به نام پزشکی مولکولی”، “امکان تشخیص پیش از تولد بیماری‌ها و پس از آن”، “ژن‌‌درمانی و کنار گذاشتن (نسبی) برخورد معلولی با بیمار و بیماری”، “تولید داروها و واکسن‌های نوترکیب و جدید”، “ساخت کیت‌های تشخیصی”، “ایجاد میکروارگانیسم های دستکاری شده برای کاربردهای خاص”، “تولید پادتن های تک دودمانی ” و غیره را در بر می گیرد.

 

زیست فناوری‌ دریا

برخی از مواد دارویی و آرایشی که از موجودات دریایی همچون باکتری‌ها، بی‌مهرگان و جلبک‌ها استخراج می شوند عبارتند از: داروهای ضدحساسیت، داروهای ضدسرطان، آنتی‌بیوتیک‌ها و ملانین ها که طیفی از رنگ ها هستند که در ساخت صفحات خورشیدی و لنزهای چشمی به کار می روند.

علاوه بر این‌، فرآورده‌های دیگری نیز از موجودات دریایی به دست می‌آیند: مثلاً قارچ‌کش‌ها و آنتی‌بیوتیک‌هایی که به مرور در بدن آزاد می‌شوند؛ افزودنی‌های غذایی مانند پپتیدهای آنتی‌اکسیدان که از ماهیچه میگو جداسازی شده‌اند؛ پیش‌ماده اسیدآمینه که از جلبک‌های دریایی استخراج می‌شوند. از این مواد به‌عنوان افزودنی‌های غذایی و همچنین برای ساخت مواد آرایشی استفاده می‌شود. همچنین، از نوعی خرچنگ، ماده‌ای را استخراج کرده‌اند که با لیپوپلی‌ساکاریدهای باکتری‌های گرم منفی، واکنش می‌دهد و می‌‌تواند در تشخیص عفونت‌های اولیه در انسان و به‌عنوان ردیاب، در فرآورده‌های بیوتکنولوژیک عمل کند.